Sunday, 29 July 2012

Workshop MMP???

Ramadhan merupakan bulan yang terbaik diantara segala bulan.Dikala jiwa hati dan minda menjadi bersih,inilah peluang dan waktu yg terbaik utk diisi dengan ilmu,iman dan amal yg bermanfaat serta berguna.Dengan itu aku pun hadirkan diri ke workshop ikut daddy dan rasai sendiri kehebatan ilmu, tenaga dan semangat yg mengalir pada aku..dapat mengetahui tentang rahsia kuasa minda merealisasikan segala impian dlm hidup aku..Dengan memahami apa yg dikatakan "MINDA ADALAH TUAN KEPADA TUBUH"..Aku percaya kehidupan akan berubah 360 darjah apabila memilih utk berubah..Amin..




 
 
 
 
 

Saturday, 28 July 2012

26/7/12 Besday Danial Yg Ke-3 Tahun..

Salam 1 Malaysia..
Dah lame tak corat coret kt blog sejak puase nih..agak bizi dgn keje sampai otak pun tak leh nk berfikir secara rasional..keje yang memerlukan ketahanan fizikal yg kental agak memenatkan..tapi pe leh wat kan..keje tetap diteruskan jugak..
Hari ke-6 puasa merupakan hari lahir DAnial QUsyairi yg
ke-3 tahun..mulanyer planning nk berbuka puasa di Padang MPK kt Taman Kerang..tup tup dier tido sampai petang..jam 6.15 baru bangun tido..alahai..cancel la jwbnyer..dah berbuka nak kuar pon terasa kekenyangan..last2 pe lagi buat kt umah jela..pe2 pon dier tetap hepi sebab dier mmg suka pada KEK..makanan feveret dier lgpun..tak kisahla anakku..kat mana2 pun same je kan..

ibu tetap syg ADIK...HEPI BESDAY SYG..MMUAAHHH...
Semoga anak ibu menjadi manusia yg berguna apabila dewasa kelak..ibu doakan anak ibu dipanjangkan umur dan murah rezeki..AMIN...

 
Taun ni kek biase jek.tak sempat nku booking..

 
Standby nk tiup lilin je kejenyer..

 
Sekali tiup je pun..

 
Gelepo nak potong kek..

 
Akhirnyer dpt gak dier potong kek dier..

 
Nk gelak tetibe dier pejam mata mcm org pasang hajat.ade gak dlm 10 saat..

 
Dah celik barula leh suap dier..mcm2 kerenah..

 
Nk mkn suap sendiri.takpela dier reti guna sudu dh..

 
Muka hepi sgt2..

 
Atok pun teringin gak nak menumpang..hehehe..layan jela atok sportingkan..korg ader???hahaha...



Setakat ni je kali nih..ngantuk sudaa...nk standby bersahur pulakkk...byeeee...SELAMAT BERSAHUR...MMUAHH..
 
 
 
 
 





















Sunday, 8 July 2012

I Luv Strawbery & Salad..

Masa utk pulang ke Kuantan telah tiba..berat je nk balik..huhuhu..tapi pe leh wat keje tetap kene keje..


Last day pun tetap breakfast nasi lemak..ntahla kenapa tak berselera nk menjamah menu lain..


Lengang masa nih..beginila suasana ari isnin yg bukan public holiday..sepi..




Snap2 dlm Colmar..nk blik dh kan lagipun tkde org..merdekala skit..


Jam yg mengikut waktu di NEW YORK, LONDON, TOKYO, PARIS, MALAYSIA..



Sambil nak membeli souvenir utk kak lyly, ecah, ida & ita dan lagi snap time lengang..huhuu..


Pasti aku akan teringat kat kedai roti nih..my feveretttt shop...byeeee...


Ingatkan nak balik terus ke Kuantan tetiba encik nih ajak gi Genting nak naik cabel car kononnyer..sekali pegi cabel car dlm proses penyelenggaraan..tak dptla nak naiknyer..aku dh pening giler dh..mmg tak sanggup la nak naik atas..last2 turun je semula..turun2 g singgah kt tempat nih..pe ntah nama tempatnyer.luper pulok..


Kat Genting pun ader kebun strawbery..leh petik sendiri..100g RM6..pe lagi petik jela fresh lak tu..ingat Cameron je ke ader kebun strawbery Genting pon aderla..huhuhu..


Alang-alang sampai kutipla sampai sebakul..ingatkan sebakul kenala RM60 tp tak smp sekilo pun..kene RM50++ je..
 

 
Best petik sendiri..konfem amik yg beso2 n yang elok2..hehehe..


Cactus pun ader jugak..dh lame benti hobi tanam cactus nih..bila nmpk kt sini pe lagi terasa nak menyambung semula hobi tu..bantai 12 pokok..6 pokok RM10..murahkan..lgpun senang nk jaga tak perlu kene siram hari2..sesuaila tu aku bela semula pun..hahaha..


Ni pun murah jugak..cabut je sepokok tu..murah bebeno weh salad2nyer..4 pokok RM10..haaa pe lg gelepo la aku nak..


 Dahla fresh, sepokok lak tu..kalau kt Care4 ciput jek..alang2 dh smp sini sakanla belinyer..


Hepi hepi..yeah...dh tebayang balik umah wat sambal tempoyak..memang syoklaaa..pas setel terus balik kuantan..tamatla holiday aku kali ini..de cuti lg leh g holiday lag..erm..memang hepila cecuti Malaysia nih..lain kali nk g mana pulak ye??? erm...akan difikirkan kelak..hahaha...SEKIAN...
 
 
 
 


Friday, 6 July 2012

Botanical Garden Bukit Tinggi 31/06/12

Continue jenjalan lagi..hehe..dh nama pun holiday kan..takkan duk bekurung dlm bilik je kot..haha..lepas pegi ke Japanese Village kene turun lak dari situ barula jumpe Botanical Garden pulak..


Yang naik tangga tu perjalanan utk naik atas la utk gi ke Japanese Village sekali ngn Botanical Garden..semput jugakla naik tangga tu weh..


kt sini cuma hutan semulajadi je tp hutan yg ada mcm2 pokok beserta dengan nama sekali.nama2 saintifikla katakan..


Serius ckp memang cool duk dlm hutan nih..udara punyer r fresh n white..sebelum nih penah gak g masuk hutan kt Sepilok Sabah tu tapi panas udaranyer..yg kt sini betol2 nyaman..memang rileks r beb..


Jangan tak tau ader tempat landing kt sini..mestila kene ader..ingt kecik ke kawasan nk jln..turun naik turun naik mau tak lenguh lak kan kaki tu..serius ckp mmg berat ati nk kuar dari hutan tu..


Dh puas melepak lempung sana sini pe lagi balik bilik r pulak..dh petang lagipun..sebelum naik bilik singgah dulu kt kedai ni beli roti..bapak besau rotinyer..tapi sedap..tak sama mcm Roti Boy kat East Coast Mall..hehehe..


Tetiba tgk mende nih mcm menarik jek kt kaunter..hehehe..okla..sambung di blog akan datang kisah selanjutnyer jenjalan aku nih..hehehe..wassalammm..




Wednesday, 4 July 2012

31/06/12***Japanese Village Bukit Tinggi..

Ting tong..ting tong..masuk ari ke-2 berada di Bukit Tinggi.hari ni gi ke Japanese Village pulak..sebelum gi pe2 pun breakfast dulu yang penting..hahaha..wajibla tuh..


Breakfast kat hotel ni jela..menu punyer la byk tapi selera pada nasi lemak jela..tak taula nape ilang selera..mungkin penat disebabkan mabuk tak abis lagi..


Pas makan gi naik menara lak..nak tgk pemandangan dari atas.best jugak rasa macam nak terjun dari atas..huhuhu..gilo apoo..udara punyer r fresh..rase taknak turun jek dari situ..memang tenang r otak..


Pas turun dari menara gi la menikam nikam ape yang patut kat sini..tapi perabis duit jela 1 pun tak dapat..tgk mcm senang bila buat payoh lak pulokkk..sakit ati..terasa diri tak terer..hahaha..dah sakit ati blah jela menuju ke destinasi seterusnyer..


Tadaaa...setelah panjat tangga dan bukit akhirnyer sampai gak kt sini..adoii mmg penatla weh..kuar peluh pompuan..hahaha..kalau bawak budak kecik konfem penatla nak berdukung..


Amik udara dulu dah sampai..mujo bawak kipas hikmat..kalau tak konfem panasla.kat sini kira perkampungan Jepunla..ala2 Jepun gitu kawasannyer..haaa..spa ni kalau poket nipis takyah masukla..setengah jam massage pun dh RM400..



Dah sampai sini rugi pulak tak merasa pakai kimono ni dengan suasana Jepun..nak pakai kimono nih kene bayar tau..bukan free..tapi murah je pun..RM20 je kalau nak pakai..leh wat outdoor n indoor..hantam sajelaa..gambar la sepuas ati..huhuhu..tengok ikannyer punyer la besau2..geram nak tangkap sumbat dalam beg..hahaha..


Ni saje je posing2..hehehe..bukan selalu pun sampai..tak gitu???


Tengah syok2 begambar ader pulok budak nih nak begambo sekali..muka comey aku layan jela..hehehe..tapi rasanyer sebab muka aku comey kot sebab tu dier berminat..hehehe..perasan sikit aper salahnyer..


Ni kat rumah yang nak pakai baju kimono..ni dah lengang baru leh naik..manusia punyerla ramai..gelepo nak pakai kimono..termasukla aku..hahaha..dalam bakul tu makanan ikan..leh bagi ikang makan tapi bukan free..kene beli RM1 je pun..murah kan..pasangan suami isteri ni pun same gak nak bergambo..aku seperti biasela layankan ajer..ader peminat lagipun..hehehe..dah puas duk kat sini aku pun teruskan perjalanan ke tempat lain lak..tunggu di blog untuk destinasi seterusnyer..hikhikhik...